Hoe je affirmaties gebruikt in 5 stappen

Werken affirmaties? Ja, als je weet hoe je ze gebruikt.

Het gebruik van affirmaties omvat veel meer dan alleen zinnen oplezen. Het is eigenlijk een oefening in zelfzorg die een bewuste afstemming vraagt tussen jouw acties, gedachten en gevoelens.

Hier zijn 5 stappen om te volgen als jij het meeste uit je affirmaties wilt halen.

Hoe je affirmaties gebruikt

  1. Kies affirmaties die resoneren

De eerste stap in het gebruik van affirmaties is om met een paar te beginnen die met je resoneren.

Wees selectief. Gebruik alleen affirmaties die je positieve gevoelens of een gevoel van opluchting geven. Een simpele google-zoekopdracht zal je een groot aantal affirmaties onthullen, maar niet elke affirmatie zal op jou van toepassing zijn. Het belangrijkste van affirmaties is dat je de positieve emoties achter de affirmatie moet kunnen voelen.

Affirmaties die goed geschreven zijn, moeten persoonlijk, aanwezig en positief zijn.

Bekijk onze affirmatie templates voor ideeén om aan de slag te gaan.

2. Haal diep adem

Nadat je je affirmaties hebt geselecteerd, is het tijd om in een ontspannen toestand te komen door diep adem te halen. Je doel hier is om alle gedachten in je hoofd los te laten, zodat je het affirmatie

proces met  een schone lei kunt beginnen. Adem 4 seconden in en adem 4 seconden uit en richt je aandacht op de lucht die in en uit je neus stroomt. Deze techniek heet de 4 by 4 Equal Breathing techniek en deze werkt super om je geest leeg te maken. Zo werk je gelijk aan je hartcoherentie waarbij je je hartslag en ademhaling coherentie variabiliteit brengt. Volgens Gregg Braden is dit de manier om je perfect af te stemmen op het quantum veld van mogelijkheden. Het veld van waaruit alles mogelijk is gemanifesteerd te worden.

Als je merkt dat je geest begint af te dwalen in willekeurige gedachten, neem dit dan zonder te oordelen over jezelf waar. Erken eenvoudig de gedachte die je hebt door in stilte het woord ‘denken’ tegen jezelf te zeggen en keer gewoon weer rustig met je focus naar je ademhaling. Dat

je afdwaalt is heel normaal. ledereen heeft dat. In het begin kan het confronterend voor je zijn om te ontdekken dat je er geen controle over lijkt te kunnen hebben. Maar wees gerust, oefening baart ook hier kunst. Het is net als een spier die je traint. Blijf minimaal 60 seconden diep ademhalen.

3. Zeg affirmaties hardop

Om het meeste uit je affirmaties te halen, spreek je ze hardop uit. De bevestiging in je eigen stem horen is veel effectiever dan alleen lezen en erover nadenken. Als je ze hardop uitspreekt, toon je je toewijding aan de beoefening en dat is een enorm teken voor het Universum dat je klaar bent om opnieuw af te stemmen.

Wees creatief als het gaat om het reciteren van de affirmatie. Probeer elke keer dat je de affirmatie herhaalt een andere toon. Begin met een fluistering en word geleidelijk luider. Ook met de volgorde van de woorden mag je spelen. Pas de manier waarop je de affirmatie uitspreekt naar eigen wens aan.

4. Voel elke affirmatie

Neem na elke affirmatie even de tijd om de goede vibes te voelen die het je brengt. Richt je aandacht op elk woord van de affirmatie en voel de positieve emoties alsof de affirmatie al waar is.

De sleutel tot succes is om te onthouden dat het allemaal gaat om hoe je je voelt. Affirmaties werken het beste als je echt gelooft in wat je zegt. Reciteer ze niet alleen maar om het te doen.

Als je moeite hebt met een bepaalde affirmatie, voel je dan vrij om de affirmatie voor jezelf te herschrijven.

Niemand kent jou en je omstandig heden beter dan jij! Daarom zijn de krachtigste affirmaties echt degene die jij zelf schrijft. Door vanuit verbinding met je hart je affirmatie op te schrijven maak je verbinding met het quantum veld van mogelijkheden. Je geeft als het ware een adres op aan Het Universum waar je heen wilt.

5. Herhaal totdat je je beter voelt

Herhaal het hele proces totdat je je beter voelt dan toen je begon. Het kan zijn dat je een paar bevestigingsrondes nodig hebt om in de juiste positieve vibe van de uitspraken te komen.

Geef niet te vroeg op omdat dit alleen maar je beperkende overtuigingen versterkt dat affirmaties niet voor jou werken. Blijf gewoon oefenen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER MANIFESTEREN

OVER QUANTUM ENERGIE

Enter your keyword