GoldRepublic Review & Ervaring: Betrouwbaar?

Zelf spaar ik bij GoldRepublic sinds een paar jaar voornamelijk zilver, maar ook goud.  

Het is een Nederlands bedrijf, gericht op beleggen, gespecialiseerd in goud, zilver en andere edelmetalen. 

Voordat ik ermee startte had ik (net als jij?) vele vragen. Laat

me je meenemen in mijn onderzoek en de antwoorden die ik voor mijzelf heb gevonden. Hieronder mijn ervaringen. Inmiddels maak ik vanaf 2019 gebruik van hun diensten. 

 

 Vragen die ik had:                                                                           

 • Moet ik rijk of vermogend zijn om mij aan te sluiten bij GoldRepublic?                                                                
 • Zijn mijn edelmetalen in een kluis bij GoldRepublic veilig en wat mag ik van hen verwachten? 
 • Is GoldRepublic betrouwbaar?    
 • Hoeveel gemak kunnen zij bieden in het aankopen van edelmetalen?       
 • Is het een goede zet om mijn geld in goud, zilver of platina te investeren?    
 • Waarom kiezen voor Gold Republic en niet een ander?  
 • Wat houdt het GoldRepublic spaarplan in?     
 • Wat is het verdienmodel van GoldRepublic
 • Hoe beoordelen anderen GoldRepublic?                 

Wil je niet de hele review lezen of heb je haast?                  Spoiler alert. Ik verklap vast dat dit een positieve review is.  Voor mij is GoldRepublic zeer makkelijk in gebruik en ik acht hen echt betrouwbaar. Waarom? Dat lees je verder.

Door wie en waarom is Gold Republic opgericht?

op www.youtube.com</a> of zet JavaScript aan als dit uitstaat in je browser.</div></div>

In 2008 is GoldRepublic opgezet door de Nederlandse Marleen Evertsz en Kasper Luursema. Marleen en Kasper waren zelf bezig met beleggen en op zoek naar waardevaste investeringen. Voor zichzelf kwamen ze tot de conclusie dat edelmetalen voor hen de beste optie waren.

Het aankopen ervan ging alleen niet als gedacht. Er bleek alle rede tot alertheid omdat ‘het wereldje’ omgeven bleek door opdringerige verkopers, die ook nog oplichters bleken. Het was onoverzichtelijk, niet transparant en je wist nooit of de prijs die je betaalde wel een goede was. 

Ze waren niet de enigen met deze ervaring. Veel mensen bleken te willen investeren en tegen hetzelfde aan te lopen. Vaak bleven ze gedesillusioneerd en bedrogen achter. Op dit punt bleek er dus een werkelijk gat in de mark te zijn, dit eerlijk en transparant aan te bieden. Geïnteresseerden helpen op een betrouwbare manier hun geld te investeren in zilver, platina en goud. Zo werd GoldRepublic geboren. 

Hun veilige en transparante diensten werden al snel opgemerkt door het grotere publiek en hun inzet werd beloond. Ze

ontvingen in 2010 als eerste edelmetaalverkoper ooit(!) een AFM vergunning. AFM staat voor Autoriteiten Financiële Markten. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot de meest aantoongevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland, bekend onder nummer 12020650.

Hoe werkt GoldRepublic

Wanneer je als klant online zeg goud besteld, wordt er een fysieke goudbaar (of een deel hiervan) door hen namens jou gekocht. GoldRepublic plaatst de bestelling bij een smelterij en vanaf daar, gaat het naar een kluis.                  Het transport is zwaar beveiligd en volledig verzekerd. Daarnaast heb je de mogelijkheid het goud naar een beveiligde kluis te laten brengen of om het bij je thuis te laten bezorgen. Kies je voor thuis bezorgen, dan verlies je de terugkoopgarantie en is het edelmetaal niet meer verzekerd. Daar moet je vanaf overdracht bij je thuis zelf voor zorgen. Voor mij persoonlijk geeft professionele opslag bij een (onafhankelijke) kluisbewaarder de meeste zekerheid, maar dat is geheel aan jou.

Ook jij kan goud kopen.!

Dacht je dat goud alleen voor rijken was? Dat blijkt absoluut waar. Het is echt ook bereikbaar voor jou en mij.! Ook met een kleiner budget, is het bij GoldRepublic mogelijk om in edelmetalen te investeren. Dit komt omdat het mogelijk is om dit steeds in kleine hoeveelheden te doen. Goud kopen, kan bijvoorbeeld al vanaf 1 gram. Doe je consequent, steeds opnieuw kleine aankopen, dan bouw je uiteindelijk jouw vermogen.! Op dit moment, als ik dit schrijf, koop je bij GoldRepublic al een gram goud voor ongeveer 57 euro.

Aanmelden bij GoldRepublic 

Aanmelden bij GoldRepublic, is goud kopen in een paar klikken. Je edelmetaal kopen is eenvoudig. Na het aanmaken van een account heb je binnen een paar stappen goud, platina of zilver aangekocht.

 1. Navigeer naar GoldRepublic en maak een account aan
 2. Bevestig je account middels de e-mail die je ontvangt
 3. Valideer je account via de website van GoldRepublic
 4. Kies de edelmetaal die je wilt aankopen en de hoeveelheid
 5. Kies je ordertype
 6. Betaal je bestelling

GoldReplublic spaarplan

Waar ik zelf groot fan van ben, omdat het mij veel gemak en rust brengt, is het spaarplan van GoldRepublic. Geld sparen bij mijn bank voelde al een tijd niet goed meer. Je krijgt niet of nauwelijks spaarrente, spaargeld op de bank wordt door inflatie steeds minder waard en er is een risico van een mogelijke bail-in wanneer je bank failliet gaat. Hierdoor kan het dat de bank zichzelf redt, met jouw spaargeld, een soort van confiscatie. 

Voor mij redenen om naar andere mogelijkheden te kijken omdat sparen wel iets is wat ik wil en belangrijk vind. Grote kans jij ook. Sparen biedt mij een buffer, waarmee wat zekerheid voor de toekomst en het geeft mij de gelegenheid wat aan vermogen op te bouwen wat ik later in iets kan investeren. 

Natuurlijk kunnen ze bij GoldRepublic ook niet in de toekomst kijken, wie wel? Ze geven je geen garanties over de waarde van je beleggingen. Zij bepalen immers niet de marktwaarde van je edelmetaal, maar ze bieden wel een goed alternatief voor het ‘normale’ sparen.                                                                

Bij GoldRepublic kun je sparen in edelmetalen als goud, zilver en platina via een persoonlijk spaarplan. Dit spaarplan kun je zelf aanmaken en het bedrag dat je wilt sparen kun je instellen. Sparen in een edelmetaal naar keuze kan al vanaf € 50,00 per maand. Wat veel gebruiksgemak geeft, is dat je dit kunt automatiseren. Dus dat er elke maand een vast bedrag in euro’s voor jou aan edelmetaal wordt aangekocht. GoldRepublic handelt vervolgens alles voor je af en je ontvangt netjes een bevestiging met alle gegevens van je aankoop. Jij wordt zo elke maand bezitter van een beetje meer edelmetaal.             Goud is altijd BTW-vrij, de twee andere edelmetalen zijn dat ook, als je voor de kluis in Zwitserland, Zürich kiest. Over ontzorging en gemak gesproken. GoldRepublic rekent daarvoor een commissie van slechts 0,50%. 

Hieronder zie je hoe eenvoudig je je spaarplan instelt.

Betrouwbaarheid GoldRepublic

GoldRepublic is, zo ontdekte ik, de enige partij in Nederland die op deze manier tewerk gaat. Je hebt bij hen gewoon de garantie dat je altijd echt goud, zilver of platina koopt. Wat je aankoopt gaat daadwerkelijk naar een kluis. Aan jou de keuze (Zürich, Frankfurt of Amsterdam) waar je aankoop heen wordt gebracht en wordt bewaard. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om je aankoop beveiligd bij je thuis te laten brengen. Ook als je het eerder bij hen in een kluis hebt laten leggen. 

Na elke aankoop ontvang je een aankoopbevestiging via de mail. Daarnaast wordt alles overzichtelijk en digitaal bijgehouden op je account. Je kunt inloggen op je desktop en een makkelijke app. In een oogopslag heb je duidelijk welke edelmetalen, in welke hoeveelheden je in je bezit hebt, met de huidige waarde en koers in euro’s. Je rendement is direct inzichtelijk. Transparantie, veiligheid en gebruiksgemak zijn wat mij betreft termen die GoldRepublic goed omschrijven. Het geeft vanuit mijn ervaring echt de waarden aan waarvoor zij staan.

GoldRepublic over hun app:

Wat is het verdienmodel van GoldRepublic? 

Dit is bij hen hetzelfde als bij andere brokers en exchanges.

GoldRepublic verdient geld door transactiekosten of handelskosten te rekenen. Over iedere transactie betaal je tussen de 0,5% tot 1% transactiekosten. Voorbeeld: Koop je voor 100 euro goud, dan zijn de transactiekosten tussen de €0,50 of €1. Bezoek de tarievenpagina voor een compleet overzicht.

Veiligheid staat voorop

Wat bij mij echt wel een breinbreker is geweest en waar ik lang over heb nagedacht is de veiligheid. Van mijn aankopen, maar daarmee ook mijzelf. Een van de belangrijkste vragen die ik had omtrent het kopen van edelmetalen, is hoe het zo goed en veilig mogelijk wordt opgeslagen. Thuis vond ik niet veilig, dat voelde niet goed. GoldRepublic biedt je opslagmogelijkheid aan in kluizen waarbij je kunt kiezen uit drie Europese steden, namelijk: Zürich, Amsterdam en Frankfurt.                                         Je edelmetalen, dus bijvoorbeeld je goud- en zilverbaren staan daadwerkelijk op jouw naam en worden, via zwaar beveiligd waardetransport vervoerd. Gedurende het transport ben je volledig verzekerd, dus geen risico.

 

In de media

GoldRepublic heeft een eigen YouTube kanaal en podcast met zeer interessante en leerzame content. Een aanrader als je het nog niet kent. Edelmetaal specialist Bart Brands neemt je mee in allerlei interessante en gerelateerde onderwerpen. Daarnaast brengt hij het zo goed, dat het leuk is om te kijken of luisteren.  

Gebruiksgemak met App

GoldRepublic heeft een fijne eigen app. Makkelijk in gebruik. Direct overzicht in koersen van edelmetalen en je eigen opgebouwde portfolio. Hieronder wat foto’s:

Slimste keuze tegen inflatie?

In mijn optiek is het een goede zet om te beleggen in edelmetalen. Je geld wordt op de bank door inflatie met de dag minder waard. Echter “Never put all your eggs in one basket”, daarom is spreiden van je investeringen en beleggingen wel belangrijk. Wat ik schrijf geldt zeker niet als financieel advies.

Goud stijgt minder snel in waarde, het blijkt stabieler en daalt minder. Een edelmetaal als goud is behoorlijk in waarde gestegen. 600% tussen 2001 en 2022 volgens Trading View. De onderstaande afbeelding geeft de historie van de goudkoers aan van 1970 tot nu.

In zilver zit naar mijn idee veel groei potentie wat betreft de waarde ervan. De prijs lijkt kunstmatig te worden onderdrukt. Naar mijn idee kan het de waarde van goud wel eens voorbij gaan in de toekomst.

Spaargeld is SUÏCIDAAL en zonder GOUD en CASH ben je KANSLOOS!

GoldRepublic klantbeoordelingen

GoldRepublic heeft klant beoordelingen met een gemiddelde van 4,6 van de 5 sterren. Een uitstekende score.Er zijn op het internet meer reviews te

vinden, dat die ik hier geef. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste:

Via Trustpilot wordt GoldRepublic positief beoordeeld.

 • Crypto-Insiders.nl is zeer tevreden. Volgens hen de plek voor aankoop van je edelmetalen. Ook hier zijn ze positief over de klantenservice, plus de snelheid van handelen.
 • Langzaamrijker.nl is sinds 2020 klant van GoldRepublic. Wat bevalt is de transparantie en kundige klantenservice.
 • Beleggersplek.nl was kritisch en blijkt na goed onderzoek louter positief. Wat hen bevalt is dat je je gekochte edelmetalen verzekerd kunt opslaan. Verder noemen ze de transparantie en de mogelijkheid hun verzekeringspolissen in te zien. Het wekt volgens hen vertrouwen.
 • Snelvermogenopbouwen.nl geeft aan gelukkig te zijn met de transparantie, gemak en geleverde service.

Voordelen van GoldRepublic

Ik sluit me graag aan bij alle positieve recensies. Mijn vragen zijn goed beantwoord. Mijn twijfels weggenomen. Daarnaast ben ook ik zeer tevreden over de inhoud van de antwoorden door de klantenservice. Er zitten mensen met kennis. 

De gebruikersvriendelijkheid van het handelsplatform is absoluut goed. Het spaarplan vind ik fijn. Het geeft mij rust en vertrouwen dat ik spaar zonder dat de inflatie mijn vermogen laat verdampen. Het doen van aankopen is eenvoudig, het verkopen, mocht je dat willen, ook. De uitbetaling ervan wordt makkelijk gestort op van je  bankrekening.

Nadelen en klachten

Zelf nog geen nadelen ondervonden. De toekomst zal het uitwijzen. Ook klachten heb ik niet. Ik vond enkele klachten te zien via Trustpilot. Over de bezorgkosten van edelmetaal en informatieverstrekking met betrekking tot de Belastingdienst. Zelf heb ik geen vergelijkbare ervaringen en heb ik juist veel vertrouwen. Echter, doe zelf grondig onderzoek. Zelf zie ik geen reden om je niet bij GoldRepublic aan te sluiten. 

Conclusie van deze review

Zilver en goud zijn het ‘geld’ van god, las ik ooit. Ik vond het mooi. Zilver en goud worden immers gecreëerd zonder bemoeienis van de mens. Zilver heeft voor mij iets magisch. Evenals goud. Zeker als je kijkt naar de geschiedenis ervan. Het is al eeuwen lang waardevast.!  

Het zilver wat ik automatisch maandelijks spaar via mijn persoonlijke spaarplan, bevalt goed. In mijn ervaring bestaat GoldRepublic uit kundige mensen. Ze hebben alles meer dan prima geregeld. 

Ben je erover aan het denken je aan te sluiten bij GoldRepublic? Doe dan je eigen onderzoek, want hoe positief ik hier ook ben, het blijft beleggen. Beleggen gaat altijd gepaard met risico’s. Lees je goed in, voor je met je geld instapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER MANIFESTEREN

OVER QUANTUM ENERGIE

Enter your keyword